Ontspannende inspanning in de prachtige Auvergne

Workshop wijnproeven met Vinoloog Monique Kok

Zin in een bijzondere week, eventueel met je collega's, vrienden of partner? Dan is deze workshop wijnproeven iets voor jou!

Word een echte wijnkenner. Laat de wijn 'walsen' en laat je verrassen door de geheimen van een echte goede wijn. Tijdens het proeven, van diverse eenvoudige en mooie wijnen, leer je de beginselen van het wijnproeven in een ontspannen sfeer.

Tijdens de cursus zal je ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet lekker. Lekker is namelijk een persoonlijke beleving en hangt vaak nauw samen met tijdstip, sfeer, omgeving en medegenieters. In deze wijncursus leer je bewuster proeven en je proefervaringen onder woorden te brengen. Zo beginnen we elke dag met het herkennen van geuren, want een geur benoemen is moeilijker dan je denkt.

Wij hebben een aantal uiteenlopende wijnen geselecteerd. Je leert hoe je de karakteristieken van deze wijnen kunt benoemen. 's Avonds bij het diner komt op informele wijze de combinatie tussen wijn en spiijs aan de orde.

Het doel van deze workshop is om jou de kennis mee te geven, waarmee je in een winkel, restaurant of thuis voor het diner gemakkelijker keuzes kunt maken aan de hand van jouw eigen smaak. Je leert op een deskundige wijze wijn te proeven en een eenvoudige wijn en spijs combinatie samen te stellen.

Elke dag cursus gedurende twee uur. De kosten zijn € 275 p.p., inclusief syllabus, cursusmateriaal en de te proeven wijnen. Het minimaal aantal deelnemers is zes.

Als je een eigen groep samenstelt, dan is in overleg een week te plannen die je goed past.